ЧЕЛСИ НЕ МОЖА ДА ПРЕЧУПИ САУТХАМПТЪН

0
1812

 

Отборът на Челси започна по разочароващ начин Новата година, след като не съумя да пречупи Саутхамптън на свой терен – 0:0. Това беше двубой от 21-вия кръг на Премиър лийг, след който лондончани остават на четвърта позиция в класирането. Евентуален успех щеше да ги доближи на точка до третия Манчестър Сити, но това не се случи.

Лондончани изпитваха доста трудности с организирането на атаки и на практика нито в един момент не наложиха изявено предимство в играта. Все пак те имаха няколко чисти положения, които бяха пропуснати от Еден Азар и най-вече от Алваро Мората. Едно попадение на испанеца пък правилно не беше зачетено заради засада.

Гостите се държаха достойно на “Стамфорд Бридж” и до самия край представляваха опасност за Челси. Тимът обаче вече е в зоната на изпадащите.

Маурицио Сари не можеше да разчита заради контузии на Оливие Жиру, Педро Родригес,  Калъм Ходсън-Одой и Дани Дринкуотър. Алваро Мората беше единственото ново лице в сравнение с мача срещу Кристъл Палас преди дни. Челси беше в серия от седем успеха над Саутхамптън във всички турнири.

Домакините започнаха нахъсано в търсене на бърз гол. Срещу себе си те имаха противник, който се защитаваше с трима централни бранители. Алваро Мората пропусна чиста ситуация в 12-ата минута, когато получи пас по височина и се оказа сам срещу вратаря, но ударът му с глава беше слаб. Направи обаче впечатление, че гостите не стояха в своята половина в изчаквателна позиция, а на моменти пресираха противника още пред неговото наказателно поле. В 25-ата минута Вилиан се озова на добра позиция, но ударът му беше блокиран. Дойде и 34-ата минута, когато нов пас по въздуха намери Еден Азар зад отбраната на Саутхамптън. Белгийският национал пое топката с лекота и шутира мощно, но в обсега на Гън, който успя да избие. Три минути по-късно Вилиан напусна заради травма след остро влизане на Мая Йошида. Мората беше близо до попадението и в 40-ата минута, но тогава футболист на съперника подложи крак и отклони насочения му изстрел.

Второто полувреме започна с опасност за гостите, след като Стюарт Армстронг шутира с десния крак и принуди Кепа Арисабалага да направи първото си спасяване за вечерта. Двубоят напредваше, а домакините все по-трудно стигаха до чисти положения. Даже “светците” смело тръгваха напред при всяка възможност и видимо изравниха играта след 55-ата минута. Челси стигна до гол в 71-ата минута, но той не беше зачетен заради засада на Мората. Седем минути по-късно испанският нападател пак се оказа на добра позиция, но и този път разочарова с посредствен изстрел, който беше хванат от Гън. С навлизането във финалните десет минути играчите на Сари се опитаха да натикат своя съперник в неговото наказателно поле. Мая Йошида и колегите му обаче бяха перфектни в защита, а и бързо изнасяха играта далеч от Гън. В добавеното време Маркос Алонсо настояваше за дузпа, но съдията прецени, че нарушение не е имало.

Следващият мач на Челси в Премиър лийг е чак на 12 януари срещу Нюкасъл. Преди това, идната събота, “сините” приемат Нотингам Форест в битка от Купата на Англия. Също в събота Саутхамптън гостува на Дарби Каунти.