ХРИСТИЯНА ДЪНКОВА – УСТРЕМЕНА КЪМ СВЕТОВНИТЕ СЦЕНИ

0
1889

Чаровницата, която ви представяме в днешния празничен брой на По-добрия вестник, се казва Християна Дънкова. За мнозина тя вече е известна – като момичето, което с чар и талант покорява сцените – както в Добрич, така и в страната. Християна се занимава с естрадно пеене и е носителка на многобройни награди от национални и международни конкурси и фестивали. Споделя, че не не знае точния брой на отличията си, но само през последната година те са 13…

Християна Дънкова е 15-годишна, ученичка е в 9 клас на СОУ “Св. Климент Охридски” в музикална паралелка, профил пиано. С пеене се занимава от първи клас, в началото е пяла в хор. От четири години е възпитаничка на поп-рок студио “Сарандев” на младежки дом “Захари Стоянов” с вокален педагог Божана Байчева. Като най-ценна определя наградата си от тазгодишното издание на младежкия поп-рок конкурс “Сарандев” в Добрич – трето място, продуциране на българска песен и участие в концерт на Биг Бедна на Българското национално радио. Най-ценна, защото според нея конкурсът в Добрич е най-престижен и конкуренцията в него е най-голяма.

Музиката за мен е всичко, това е животът ми, споделя Християна Дънкова. От сега е устремена да учи в консерватория или във висше музикално училище. Младата добричка звезда разказва, че предпочита да изпълнява песни, които освен че й допадат, но и я представят най-добре. Любимата й е “За тебе бях” на Лили Иванова. Мечтае да изпее “Предавам се” на Селин Дион и “Камино” – отново от репертоара на примата на българс9ката естрада.

“Музиката ми дава щастие и усмивка, зарежда ме с положителна енегрия”, споделя Християна. Не крие, че и след толкова много излизания на сцена сценичната треска я има, но вече е поутихнала, не като в началото.

Младите хора трябва да са добронамерени, да не са агресивни. Да обичат хората отсреща и да им се отвръща с това, смята чаровното момиче. Споделя, чу не би напуснала за нищо България, защото не може да си представи живота си без близките й и приятелите си. “За сега България ми дава това, от което имам нужда”, казва с категоричност в гласа си Християна. И се надява в града ни да стане по-приятно за живеене за младите хора. “Любимият ми град е Велико Търново, там и в два часа през деня, и в два през нощта има хора по улиците, има живот”, разказва младата звезда. НДТ