Холограмна фигура на болярин ще посреща туристите на нос Калиакра

0
1474

Холограмна фигура на болярин ще посреща туристите на нос Калиакра догодина, съобщи кметът на Каварна Нина Ставрева за подготвяните новости за туристическия сезон. Възстановката ще дава представа за феодалната аристокрация на Добруджанското деспотство, управлявано от Добротица.
Сред новите атракции ще бъде и художественото осветяване в бяло, зелено и червено на нос Чиракман, който според историческите източници в миналото е служил за навигационен ориентир. Всяко лято в дните на Огнената фиеста историческият нос е озаряван, но през новия сезон светлините по-често ще привличат туристите, допълни Ставрева. По думите й предстои и благоустрояване на буната под Чиракман, която е привлекателно място за разходки.
Очакваме и през идващия летен сезон Каварна да отбележи значим ръст на туристопотока, каза кметът. Ставрева коментира, че с увеличаване на легловата база в общината летовниците от 24 800 през 2015-а са се увеличили до 57 400 през 2018-а. Престоят на туристите нараства от два-три до пет-шест дни през тази година, когато са реализирани близо 272 000 нощувки, добави Нина Ставрева.  http://www.bta.bg