Финландия въвежда следобедния сън на работното място

0
2063

Финландия внедрява следобедния сън на работното място. Профсъюзите в страната са стигнали до извода, че сънят в средата на работния ден се отразява ползотворно не само на продуктивността на служителите, но и на финансовото благополучие на фирмите.

До извода за ползите от дневния сън от 30 до 60 мин, в зависимост от политиката на конкретната фирма, профсъюзите стигат след допитване до служители от различни компании. В него много работещи споделят за умората си на работното място и за физически дискомфорт, като болки в гърба и ставите при седяща работа.

Служителите казват също, че искат да си тръгнат максимално бързо след края на работния ден. Така се стига до въвеждането на новата идея – да се спи на работното място и работодателят да ти плаща за това. Към момента тази практика се прилага само в столицата Хелзинки, но става все по -модерна. Според медиите във Финландия съвсем скоро обедният сън на работното място  ще се  разпространи и сред фирми в други градове.

Според профсъюзите сънят в средата на работния ден влияе ползотворно не само на продуктивността на служителите, но и на финансовото благополучие на фирмите. Някои компании дори наемат специалисти, които водят тих корпоративен час, помагайки на хората да се отпуснат и да научат повече за медитацията. „Да успееш да се отпуснеш много често е трудно, но под ръководството на учител, това става много по- постижимо, дори в средата на деня. Инструкторът прави по-лесна стъпката към тази умствена пауза“, казва Тина Вайния от центъра Sofia Future Farm, организиращ такива занятия.

Макар и все още в начален етап, резултатите от новата практика в работата на фирмите във финландската столица показват, че сънят, който много хора асоциират с мързел, повишава продуктивността на работещите, а това е изгодно за всяка фирма работодател. http://glas.bg/

  1. В кои дни сънуваме пророчески сънища
  2. Amanda Taylor – мокрите сънища на мъжете с блондинката с небесни очи /18+/
  3. Хроничното недоспиване ни грози с полов лунатизъм /18+/
  4. Днес е Световният ден на съня
  5. 7 мита за съня
  6. Разкодирай секс сънищата си
  7. Вижте кои сънища предупреждават за надвиснала опасност
  8. Как спят котките (снимки)
  9. Как сънищата влияят на връзката ви
  10. В ЯПОНИЯ ОТВОРИ КАФЕНЕ ЗА ДРЯМКА
  11. Учени: Жените имат по-сложен мозък от мъжете и затова им трябва повече сън