У НАС – НАКРАТКО

0
1624

У НАС

КОАЛИЦИЯ “Обединени патриоти” няма окончателно решение в какъв формат ще се яви на евроизборите през май. “Обсъждат се различни варианти. Нямаме окончателно решение. Преговаряме. Като приключим преговорите, ще ви информираме”, заяви пред журналисти в парламента Валери Симеонов, лидер на НФСБ.

В СРЕДНОСРОЧЕН ПЛАН от десет години в списъка на МОН за недостиг на специалисти са инженерите – най-драматично в областта на енергетиката, водното строителство – електрониката, информатиката, педагогиката, аграрните науки. След 10 години структурата на професиите ще се промени, трябва да се инвестира в задълбочени дигитални умения, да се увеличи приемът за всички професии, свързани с техниката и инженерните специалности. Това обобщи при изслушването си в парламента образователният министър Красимир Вълчев.

БСП ВНАСЯ СИГНАЛ до прокуратурата за проверка на договора с частна фирма за охрана на 12 поделения с взривоопасни вещества и боеприпаси. Целта е да защитят хората, живеещи в близост. Става въпрос за договор на Съвместното командване на силите, подписан на 2 ноември 2018 г. с фирма “Бат Секюрити”. Към сигнала е приложена и подписка на живеещи в района на поделенията.

ДПС винаги е настоявало всички български граждани да имат право да упражнят вота си, както той им е даден от Конституцията. Това е неизменна позиция, отсече в студиото на Нова телевизия депутатът Йордан Цонев и потвърди, че Движението ще иска отпадане на изискването за уседналост за местните избори.

ЧЕТИРИМА МАСКИРАНИ са задигнали валута за 100 000 лева от собственик на обменно бюро в Петрич. 47-годишният мъж от Петрич е бил напръскан със спрей в областта на лицето от четири неизвестни за него маскирани лица, които след употреба на сила са му отнели две чанти, съдържащи валута на приблизителна стойност около 100 000 лева и лични документи.

ПРИ СПЕЦАКЦИИ на икономическата полиция в Плевен са иззети 5 463.379 кг нарязан тютюн и 163 209 кутии с цигари без акцизен бандерол през 2018 година.