УБИТАТА ПО ЖЕСТОК НАЧИН БЪЛГАРКА В ПОЛША Е ОТ ДОБРИЧ

0
1790

Българката, убита на 19 април по особено жесток начин в полския град Слубице, който се намира на река Одра, до границата с Германия, е 25-годишната Павлета Живкова от Добрич, научи НДТ. Тялото на младата жена бе докарано в родния й град и вчера тя бе погребана. Както съобщиха полските медии, по трупа имало следи от удари с нож. Жената била наръгана 16 пъти с нож. Гръклянът й бил прерязан. Убийството било извършено по светло – между 17:30 и 18:30 ч. местно време.

Полската полиция издирва свидетели на престъплението, които по това време се намирали на мястото. Освен това са прегледани и записите от охранителни камери в района.
Според полските медии, българката проституирала в пограничното градче, където се обслужват най-вече шофьорите на тежкотоварните камиони, които тук преминават границата. Жриците на любовта са предимно от Полша, България и Румъния. Повечето шофьори на камиони са източноевропейци.
Тялото на Павлета било открито от нейния партньор, за когото се предполага, че може да е и неин сутеньор. Според източници на НДТ, полските власти вече са наясно кой е убиецът на българката. Не се изключва и възможността съвсем скоро да бъдат разпитани нейните близки в България.
Павлета има момиченце на година и два месеца, за което се грижат родителите й в Добрич.

НДТ