Роналдо изведе “Ювентус” до триумф в Суперкупата на Италия /ВИДЕО/

0
2429

С гол на Кристиано Роналдо “Ювентус” стигна до успех в мача за Суперкупата на Италия. В спора за трофея “бианконерите” надвиха “Милан”, като португалската звезда отбеляза единственото попадение в 62-ата минута.

С успеха си “Ювентус” излезе еднолично начело по титли в надпреварата. Тимът от Торино спечели за осми път Суперкупата на Италия, като “Милан” остава със седем.

Двата най-титулувани отбора в надпреварата се изправиха един срещу друг на стадион “Крал Абдула” в Саудитска Арабия. За седми път в последните десет години битката за трофея не се състоя на италианска земя, като “Ювентус” и “Милан” получиха по 3.5 милиона евро за участието си.

“Ювентус” беше по-дейният отбор в началото. “Бианконерите” търсеха по-настоятелно гола, но им липсваше прецизност в завършващата фаза.

Първата добра възможност се откри пред Дъглас Коста. Крилото на “Ювентус” овладя в наказателното поле и стреля опасно с левия крак, но ударът му мина близо до десния страничен стълб на Джанлуиджи Донарума.

По-късно Жоао Кансело имаше отлична възможност да даде преднина на “Ювентус”. 24-годишният португалец получи на скорост, но стреля неточно от близка дистанция.

В 35-ата минута гол на Блес Матюиди беше отменен заради засада. В края на полувремето Роналдо беше близо до красиво попадение, след като засече с ножичен удар центриране отляво. Топката премина близо до горната греда на вратата на Донарума, който беше хванат в крачка.

“Милан” отвърна на предизвикателството в началото на втората част, когато удар на Патрик Кутроне се отби в гредата.

“Ювентус” отвърна с вдъхновена игра на Роналдо. Португалецът стреля опасно, но Донарума изби в корнер. В 62-ата минута обаче вратарят на “Милан” беше преодолян. “Ювентус” поведе с гол на Роналдо, който засече с глава разсичащо подаване от Миралем Пянич.

Ситуацията на “Милан” се усложни в 73-ата минута, когато отборът остана с човек по-малко. Франк Кеси беше изгонен с директен червен картон за грубо и ненужно нарушение в центъра на терена.  https://www.dnevnik.bg