ПИЯН ШОФЬОР СЕ ВРЯЗА В ОГРАДА С БМВ И ИЗБЯГА

0
1263

 

Пиян шофьор събори с БМВ ограда в Тервел и избяга, съобщиха от полицията. Екшънът се разиграл около 01.30 ч. на 29 декември. 36-годишен мъж от село Безмер, порядъчно подпийнал, се качил на колата и я подкарал към Тервел. Заради несъобразена скорост се блъснал в ограда на къща по ул. „Иван Вазов” в Тервел и се укрил. Сигнал в полицията подала собственичката на имота. Пред пристигналите на място служители на реда тя заявила, че чула силен трясък, идващ откъм улицата, а тъмен на цвят лек автомобил потеглил в неизвестна посока. Колата се врязала в един палет с покривни керемиди – цигли, като е начупила голяма част от тях, счупена е дървената част от оградата.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия БМВ-то, с чужда регистрация, е открито в двор на бивше СБА. Установен е и 36-годишният му водач. Той е изпробван е с техническо средство, цифровата индикация отчита 1.59 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство, шофьорът е задържан за 24 часа.

Друг пиян шофьор предизвика верижна катастрофа с три автомобила в близост до КПП – Рилци. На 29 декември, около 00.45 часа, в полицията е получен сигнал за катастрофирали три автомобила по бул. „Добруджа“. Установено е, че лек  автомобил „Хонда“, с 38-годишен шофьор  от гр. Добрич, при разминаване с други два автомобила, предизвиква катастрофа с материални щети. Шофьорът на автомобила е изпробван на място с техническо средство, като цифровата индикация отчита 2,34 промила алкохол в издишания въздух.

44-годишен варненец, с 19 години стаж зад волана, предизвика друга катастрофа по пътя Добрич – Силистра, при която леко пострада спътницата му. Установено е, че поради движение с несъобразена скорост, водачът губи контрол над лекия си автомобил „Фолксваген Пасат”, той се отклонява в дясно по посока на движението си и се удря последователно в две табели и крайпътно дърво.  Пътуващата в колата 47-годишна жена е отведена в болницата в Добрич. След обстоен преглед е освободена за домашно лечение с натъртване на ляво рамо, без опасност за живота. Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство, резултатът е отрицателен. Пътното произшествие е обслужено по административен ред. НДТ