Община Тервел ще стопанисва сградата на бившата автогара

0
2016

Постигната е договореност със собственика на закритата автогарата в Тервел да предостави помещението за стопанисване на общината – става ясно от специално публикувано съобщение в сайта на общината. Собственикът – фирма от Тервел, преобразува в края на миналата година автогарата в автоспирка – заради нерентабилност на обществения транспорт и ползване на личен транспорт от гражданите.
След закриването на автогарата обаче бяха установени неудобства за пътуващите с обществен транспорт граждани, посочват от общината. Веднага след извършване на предаването на помещението от неговия собственик на общината, тя ще осигури отопление, почистване и поддържане за всеки календарен ден от седмицата.
Ще се предоставя и информация (на място и по телефон) за поддържаните линии. Билети ще могат да се закупуват от шофьорите на автобусите. В момента през автоспирка Тервел се обслужват автобусни линии за Добрич, Варна, Шумен, Русе, Силистра, Дулово, Граница и Зърнево. В сайта с е поместен график на поддържаните линии.