МБАЛ ДОБРИЧ ВЕЧЕ СЕ РАДВА НА СПЕЦИАЛНИ ПЕЛЕНИ, СЪЗДАДЕНИ ЗА НАЙ-КРЕХКИТЕ НЕДОНОСЕНИ БЕБЕТА

0
2013

 

Pampers дарява специализирани пелени за бебета с тегло от 800 грама

 

МБАЛ Добрич безвъзмездно получи специализирани пелени за недоносени бебета. Дарението е част от мащабна инициатива на Pampers, в рамките на която у нас ще бъдат дарени над 350 000 пелени, специално създадени за нуждите и размерите на най-малките бебета – с тегло от 800 грама.

Pampers Preemie Protection са единствените пелени в страната, предназначени за бебета, родени през втория триместър на бременността с екстремно ниско тегло. Кампанията ще обхване 45 неонатологични отделения от 30 града в цяла България. Целта е дарението да покрие нуждите от пелени за преждевременно родени деца в болниците до края на 2019 г.

Всяка година в България преждевременно се раждат около 6000 бебета. През 2017 г. в МБАЛ Добрич са се родили 102 недоносени деца. Тенденцията в Европа е процентът на недоносените бебета да се покачва. Поради тази причина Pampers си партнира със стотици медицински сестри от интензивни неонатологични отделения в САЩ, Канада и Япония и влага над 10 000 часа в разработването на Pampers Preemie Protectionразмер минус 3, която е с 40% по-малка от пелена за доносено новородено бебе.

„Още от създаването на първата ни пелена преди повече от 50 години, в Pampers сме посветени на щастливото и здравословно развитие на бебетата споделя Е. Юри Хермида, вицепрезидент на „Грижа за бебето“ за Северна Америка, P&G. – През 2002 г. бяхме първият голям производител, който създаде пелена за недоносени бебета. Когато акушерките ни помолиха да проектираме пелена за бебета с тегло 800 г, всички бяхме изключително вдъхновени да създадем най-добрата ни пелена досега с грижа за най-крехките бебета.”

Новите пелени с размер от минус 3 са предназначени да сведат до минимум дискомфорта и да подпомогнат съня, позиционирането и медицинските грижи за недоносените деца. Централната част на специализираните пелени следва извивките на тялото и спомага бедрата да почиват удобно и да се развиват правилно. 

За Проктър и Гембъл:

P&G обслужва потребителите по целия свят с един от най-силните портфейли от доверени, качествени, водещи марки, включително Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers® , Pantene®, Tide®. Общността на P&G включва операции в около 70 държави по света. Моля, посетете http://www.pg.com за последните новини и информация за P&G и нейните марки.

За контакт:

Яна Стефанова,

United Partners,

+359 887 702 361,

yana.stefanova@united-partners.com