Лайтхаус голф игрище е домакин на престижния голф турнир EUROPEAN TOUR SENIOR CLASSIC

0
2093

Първото издание на голф турнира European Senior Tour бе проведено в LInna Golf, Финландия, а второто издание на European Tour Properties Senior Classic ще се проведе в Лайтхаус Голф и Спа Хотел, България и гостите ще имат възможност да играят с едни от най-добрите голфъри на Staysure Tour.

Турнирът ще бъде второто посещение на European Tour в България след домакинството на Volvo World Match Play през 2013 г., като този турнир ще бъде първото stroke play състезание, което ще се проведе в България.
European Tour Properties Senior Classic предлага уникална възможност за всички голф аматьори да бъдат част от събитието на Staysure Tour, по-рано познато като European Senior Tour.
Форматът  “Alliance” на турнира позволява на всички аматьори да играя с поредица от играчи през първия и втория кръг на събитието, което ще се преведе от 7ми до 9-ти септември 2018г.
Свободни места има и в двата Про-Ама, които ще се проведат преди турнира в сряда 5-ти септември и четвъртък 6-ти септември.
Дейвид Макларън, ръководител на European Senior Tour и European Tour Properties, заяви: “Първото издание на този турнир във Финландия беше изключителен успех и ние всички се надяваме да надградим това постижение, когато посетим Лайтхаус Голф и Спа Ризорт  през следващата година.
“Лайтхаус е едно от „по-младите“ места в нашата мрежа от дестинации от световна класа, а перспективата за провеждане на събитие за Senior Tour в страна, която е нова в голфа, и в комплекс, който има такива зашеметяващи съоръжения, е вълнуваща. “European Tour Destinations е домакин на редица събития на European Tour и Senior Tour като Лайтхаус ще добави името си към престижния списък с домакини.“
Относно комплекса:
Лайтхаус Голф и Спа Ризорт е част от ексклузивната мрежа на European Tour Properties от световно известни голф игрища.
Разположен близо до историческия град Балчик в България и 40 км от международно летище Варна, комплексът се намира в сърцевината на голф дестинация Нос Калиакра, известна с обширни зелени пейзажи и великолепна брегова линия. Лайтхаус голф игрище е с пар 71, разположено на извисяавщи се бели скали с красива гледка към блестящото Черно море.
Освен дизайнерско голф игрище с 18 дупки, проектирано от Major champion, Ян Уснам, мястото включва стилна клубна къща, голф академия с превъзходни съоръжения за тренировки, модерен Спа и Уелнес център с площ от около 3000 м2. Разнообразието от ресторанти и барове, спортен център от тенис кортове и футболно игрище, пясъчен плаж със собствен бар, формират богатия списък от съоръжения на Латхаус Голф и Спа Ризорт.