КОСТОВА С ВТОРА ТРИСЕТОВА ПОБЕДА В ТУРЦИЯ

0
803

Елица Костава се класира за четвъртфиналите на турнира с награден фонд 50 000 долара в столицата на Турция Анкара. 26-годишната българка, която е поставена под номер 2, спечели с 6:7 (2), 6:4, 6:4 срещу София Шапатава от Грузия в среща от втория кръг. Така тя си осигури 15 точки за световната ранглиста, а за място на полуфиналите ще спори с румънката Александра Каданту. Костава има пет победи от пет мача срещу Каданту, като последните две бяха през този сезон и в тях българката не загуби сет.

Елица отново трябваше да прави обрат, както се случи срещу Александрина Найденова в първия кръг. Тя отстъпи първия сет след тайбрек, въпреки че водеше с 4:2, а след това сервираше за сета при 6:5. Във втората част Костова поведе с 4:1, но допусна изравняване. Все пак тя изравни сетовете след 6:4. Последната част отново Елица проби в последния гейм за 6:4 и след 2 часа и 22 минути игра сложи точка на спора.
В надпреварата на двойки по-късно Найденова и Вероника Кудерметова (Русия), поставени под номер 2, ще срещнат Сабина Шарипова (Узбекистан) и Екатерина Яшина (Русия). Костова и Корнелия Листер (Швеция) пък ще имат по-трудна задача срещу водачките в схемата Паула Кания (Полша) и Марина Мелникова (Русия). НДТ