КОЛЕДНА ЕЛХА НА ПРОФЕСИИТЕ С ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ОТ УЧИЛИЩЕ „СЛАВЕЙКОВ”

0
1132

 

Учениците от 4 б клас в СУ „П. Р. Славейков”, с класен ръководител г-жа Янка Колева, посетиха Центъра за подкрепа на личностното развитие в град Добрич. Под ръководството на кариерните консултанти децата разговаряха за своите мечти. Отговаряха на многобройните въпроси на консултантите, отправени към тях за познати и обичани професии – на лекаря, полицая, пожарникаря, на художника, моделиера, журналиста, готвача. Обясняваха всеки от тях къде и с какво работи, какви са  условията и резултатите от неговия труд. Дискутираха по основните въпроси: „Как всъщност се избира професия и кариера?”, „Какво е хоби” и „Може ли  хобито да стане професия?”

Водени от своята цел – чрез игри и забавления да се учат, четвъртокласниците с ентусиазъм се включиха в изработването на коледни играчки с професиите. Предварително бяха направили подбор на картинки за обичани от тях професии и водени от своето въображение ги оцветиха. Всеки един постави своите играчки на коледната елха на професиите.

На  раздяла децата споделиха, че според тях всички професии са необходими и полезни и ако добре ги опознаят, след време ще си изберат професия, която да упражняват с много любов. НДТ