Кметът на община Каварна Нина Ставрева поздрави всички специалисти – лекари, акушери и медицински работници по случай Бабинден

0
1451

С погача, вино и традиционни ритуали лекарите, медицинските специалисти и санитарите от Акушеро-гинекологичното отделение към МБАЛ – Каварна отбелязаха Деня на родилната помощ. Кметът на община Каварна Нина Ставрева поздрави всички служители в отделението.

„Уважаеми лекари и акушери,

Сърдечно Ви поздравявам по случай професионалния Ви празник, като засвидетелствам своето уважение към Вас за благородния труд и всеотдайността, спомагаща за раждането на всеки нов живот! Дарявайте усмивки на много родители, помагайте на бял свят да се появяват здрави и красиви деца, защото те са нашето бъдеще, нашата подкрепа и гордост! Работете с любов, защото Вашето призвание е символ на хуманност и достойнство. Пожелавам на всички Ви здраве, благополучие, енергия и увереност! Честит празник, честит Бабинден!“.

За да поздравят докторите и сестрите, в болничното заведение дойдоха и жените от фолклорна група „Добруджанка“ с ръководител Йорданка Димова към пенсионерски клуб “Радка Чаушева”. Представителките на дамския клуб се присъединиха към традиционния ритуал по измиване на ръцете на най-опитния акушер-гинеколог в болницата – д-р Жеко Чалъков.

Д-р Чалъков благодари на всички работещи в Акушеро-гинекологичното отделение и пожела да продължават със същата всеотдайност и старание да упражнявате високохуманната си професия и да поемат в ръцете си все повече новородени .

От началото на 2019 година в каварненската болница са проплакали четири бебета- три момичета и едно момче. Първото бебе за годината е родено на четвърти януари,а най-малкото е родено преди три дни с тегло 3,600 кг и ръст 52 см. Носи името Стела Николова. Екипът спомогнал за раждането е д-р. Жеко Чалъков, акушер Пепа Николова и санитар Иванка Статева.

За изминалата година в отделението са родени 27 деца.