Започна дело срещу подсъдим за причинена по непредпазливост смърт при пътнотранспортно произшествие

0
1398

Окръжен съд – Добрич проведе разпоредително заседание по дело за причинена по непредпазливост смърт при пътнотранспортно произшествие. Подсъдим е 47-годишният Д.С., който е обвинен за това, че на 20 октомври 2017г., при управление на лек автомобил по улица „Антон Стоянов“ в Добрич, нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на 68-годишна жена.

Произшествието е станало около 06.45ч., докато подсъдимият и пострадалата отивали на работа. В деня на инцидента жената, както обичайно, пътувала с микробус до работното си място, слязла на спирката, завила зад превозното средство и предприела пресичане на пътното платно. В този момент по улицата преминал подсъдимият с управлявания от него служебен автомобил и блъснал пешеходката. За случилото се бил подаден сигнал на тел.112, но пристигналият на мястото екип на спешна помощ констатирал смъртта на пострадалата.

Според обвинителния акт водачът е шофирал с превишена скорост – около 59.25км/ч, при позволени в населено място 50 км/час, като не е намалил скоростта и не е спрял автомобила при възникналата опасност. В кръвта на подсъдимия не е било установено наличие на алкохол или друго упойващо вещество.

Процесът ще премине по реда на единия от вариантите на съкратеното съдебно следствие. Това е процедурата, при която подсъдимият дава съгласие да не се призовават всички свидетели и вещи лица. Следващото заседание по делото е насрочено за 6 февруари 2019г., от 10.00 часа, когато ще бъдат разпитани четирима свидетели и три вещи лица.

Окръжен съд – Добрич

Връзки с обществеността