ДРАГНИ ДРАГНЕВ ОТБЕЛЯЗВА СВОЯТА 80-ГОДИШНИНА С ПРЕМИЕРА НА НОВА КНИГА

0
1852

Творческа вечер на поета, белетриста и драматурга Драгни Драгнев ще се проведе на 24 януари т. г. от 17.30 ч. в Художествена галерия – Добрич.  Повод за нея е 80-годишнината на твореца, в чиито текстове диша черноземът на Добруджа, а основна негова тема е добруджанецът през вековете.

На вечерта Драгни Драгнев ще сподели с гостите на събитието най-новата си книга „Животът е война“. Книгата ще бъде представена от проф. Димитрина Каменова. Сашо Серафимов – поет и председател на Сдружение на писателите – Добрич, ще говори за творческия път на Драгни Драгнев.

Книгата е издание на „Матадор 74“ и излиза със спомоществователството на Община град Добрич.

Действието в романа „Животът е война“ се развива в Добруджа, в Североизточна България и в град Хаджиоглу Пазарджик (Добрич) по време на турското робство.

Това е, най-общо казано, поетичен размисъл за българското време в Руско-турската война от 1828-1829 година.

Някои от героите в романа са исторически лица – руският император Николай Първи, генерал Иван Дибич – Забалкански, Бойчо войвода, хайдут Пею Буюклията, Солак Мустафа…      Организаторите на вечерта – Община град Добрич, Сдружение на писателите – Добрич и Художествена галерия – Добрич, канят приятелите, почитателите и ценителите на творчеството на Драгни Драгнев да присъстват и споделят духовната атмосфера и празника на твореца – „виновник“ на събитието.