ГРИПЪТ НАСТЪПВА: СРЕДНОТО УЧИЛИЩЕ В КАРАПЕЛИТ – С 31% ОТСЪСТВАЩИ

0
1472

 

17,7% средно за цялата Добричка област са отсъстващите от училище ученици към момента, съобщи за Дарик Любомир Тодоров – нач. отдел в Регионалното управление по образование.
Данните на инспектората са от двете смени в учебните заведения в днешния ден. Само за 1 ден средният процент е скочил с 2,6 пункта. Най-сериозно е положението в СУ ”Н.Вапцаров” в село Карапелит, където броят на отсъстващите надхвърля критичната точка от 30% – там са болни 31% от децата.
В град Добрич има няколко училища, които наближават 30% – Финансово-стопанската гимназия с 29%, СУ”Д.Талев” с 28%, ПГ по туризъм с 27% и ПМГ „Иван Вазов” с 26%.
„Процесът е динамичен. В СУ ”П.Р.Славейков” в първата смяна имаше само 5% отсъстващи, а с втората станаха 16%. Интересно е и това, че в две близки училища картината е съвсем различна – СУ ”Д.Талев” с 28% и училище „Йордан Йовков” с 16%”, посочи Тодоров.
За сега най-засегнат е град Добрич със средно 18% отсъстващи, следва община Балчик със 17%. Останалите общини са с между 13 и 16%, съобщават от Дарик радио Добрич.