Вотът на недоверие срещу британското правителство не мина в парламента

0
1945

Лондон – Вотът на недоверие срещу британското правителство, внесен от лейбъристката опозиция, не мина в парламента. Предложението получи подкрепа от 306 гласа при 325 “против”, предаде Ройтерс.
Снощи Камарата на общините нанесе съкрушително поражение на премиера консерватор Тереза Мей, като отхвърли с огромно мнозинство договореното от нея споразумение с ЕС по излизането на Великобритания от съюза. След това основната опозиционна сила, Лейбъристката партия, внесе в долната камара на парламента вот на недоверие срещу правителството, който обаче не мина.
Кабинетът оцеля благодарение на депутатите от нейната Консервативна партия и от малката северноирландска Демократична юнионистка партия, която осигурява мнозинство на Тереза Мей в Камарата на общините.
Сега британската министър-председателка ще трябва да продължи разговорите с депутатите от всички партии в опит да постигане на консенсус как да бъде осъществен Брекзит, така че да бъде избегнат хаос и да не се стигне до нов референдум за членството на Великобритания в ЕС, отбелязва Ройтерс.
След като вотът на недоверие не мина, Мей обяви, че ще се срещне още тази вечер с лидерите на опозицията. http://www.bta.bg