БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 23.01.2019: КАТАСТРОФА, КРАЖБИ, НАРКОТИЦИ, АЛКОХОЛ,

0
2243

На 22 януари, около 13:20 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба от частен имот по ул. „Опълченска” в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на широкоекранен телевизор и пералня машина. От проведените незабавни ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани двама криминално проявени мъже на 26-години и на 41-години, и двамата от град Добрич. Работата по случая продължава.

На 22 януари, около 15:35 часа е получено съобщение за това, че мъж се опитва да взломи входна врата на питейно заведение, находящо се по ул. „Боряна” в град Добрич. Изпратените екипи на място установяват и задържат 41-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. Вследствие на действията му са увредени входна врата и комарник на прозорец. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23 януари, около 02:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с варненска регистрация, управляван от 22-годишен мъж от град Добрич, криминално проявен. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 януари, около 15:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя между град Каварна и село Могилище. На място е установено, че водач на лек автомобил „Опел” не пропуска движещия се отпред автомобил „Тойота” и предприел маневра завой на ляво, и се удря в задната му част. Вследствие на инцидента е пострадала 69-годишна жена от с. Вранино, водач на лек автомобил „Опел”. Жената е с фрактура на горен крайник, без опасност за живота. Двамата водачи са с отрицателни проби за употреба на алкохол.

На 22 януари са получено четири съобщения за разбити леки автомобили с на територията на град Каварна. По данни на тъжителите са извършени кражби на панели за СD плейър, акумулаторни батерии, зарядни устройства, мобилни телефони, лични вещи и документи. Умилено са увредени и предно панорамно стъкло и странични огледала на единия от автомобилите. Образувано е досъдебно производство.