БСП ИСКА ОСТАВКАТА НА ИВО ПЕНЧЕВ

0
2300

„Смятам, че е въпрос на морален жест председателят на Общинския съвет да си подаде оставката”, заяви на пресконференция общинският съветник от БСП арх. Емилия Добрева и допълни, че решението е на цялата група на социалистическата партия.

Мотивите за исканата оставка е поведението на г-н Иво Пенчев по време на извънредната сесия за отпускане на заем за прословутия блок „Добрич”. „Първо, г-н Пенчев се присъедини към подписката на желаещите да проведем извънредна сесия със същия предмет, а именно решение за теглене на дългосрочен заем. Председателят на ОбС участва в процеса на обсъжданията и направи предложение, което беше йезуитско – да изменим целта на кредита за довършване на блок „Добрич“ и за инфраструктура, каквото и да означава това. В края на краищата г-н Пенчев не пое отговорността да гласува въобще. Но аз не за това искам неговата оставка, а за това, че той не гласува, не пое отговорност. В случая, партийната дисциплина надделя над разума и над собственото му предложение”, обясни арх. Добрева.

На пресконференцията присъстваха общински съветници и от Атака, АБВ, Реформаторски блок и ДПС. От изказванията им стана ясно, че техните групи не са обсъждали искането на оставка на Иво Пенчев. НДТ