Проф. Мишо Константинов с взривяващ коментар за 200 000 цигани в България!

0
2141

На този етап няма решение за проблема с циганската престъпност. Това каза анализаторът проф. Михаил Константинов, цитиран от “Фокус”.

По думите му в България има 200 хиляди цигани, които са не функционално, а напълно неграмотни, и които са обречени да бъдат аутсайдери в обществения живот.

Проф. Михаил Константинов обясни, че има достатъчно предложения за преустановяване на тази тенденция, но допълни, че не е ясно, доколко ще дадат резултат. Факт е, че даже не се и прилагат, добави анализаторът.

„Настроението в страната е за взимане на твърди мерки в рамките на закона. Много е важно да се промени законът. Непрекъснато четем за хора, които имат по няколко условни присъди. Вижте, какво става в Америка. В много щати има „Закон за трите удара“. Извършиш ли трето престъпление – 25 години в затвора или до живот. Преценяват, че вече не си способен да се върнеш в човешкото общество като нормален гражданин и те изхвърлят от себе си и те затварят до края на живота ти. Тука имаме хора с по десетки и стотици извършени престъпления. Дайте да помислим за въвеждането на правилото за „Трите удара“, предложи професорът.

Според проф. Константинов липсата на дългосрочна стратегия за справянето с циганската престъпност се дължи на краткосрочния хоризонт на съвременните политици. Те мислят четири години напред, а много често и две, обобщи анализаторът.

https://www.blitz.bg