ПРЕДИ 10 ГОДИНИ: БЪЛГАРИЯ Е ПРЕДСТАВЕНА КАТО ТОАЛЕТНА НА ИЗЛОЖБА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪВЕТ

0
1146
SONY DSC

Брюксел. България е представена по недостоен и обиден начин на декоративното пано, инструктирано в централата на Европейския съвет от чешкото ротационно председателство на Европейския съюз, предаде БНР. Паното изобразява картите на различните държави-членки на ЕС с някаква тяхна характерна особеност. Повечето страни са представени със свои архитектурни, културни или други забележителности. Единствено картата на България представлява тоалетна. От постоянното представителство на страната ни към Европейския съюз днес официално са протестирали с аргумента, че подобно отражение е обидно и няма как да отразява ничии художествени или идеологически схващания за България.Отговорът на чешкото председателство е бил, че композицията е сбор от произведения на автори от съответните държави-членки. Тоалетната-клекало, илюстрираща България, е дело на българската художничка Елена Джелепова. Официалното откриване на паното е предвидено след два дни, като настояването от българска страна е дотогава неуместният символ да бъде отстранен от там.

36-ГОДИШНА СЕ ОТРОВИ С МЕТИЛОВ АЛКОХОЛ

Пореднажертвавземетиловияталкохол в Добрич, научи НДТ.36-годишната Евелина З. Г. починала в ОАИЛ наМногопрофилнатаболницазаактивнолечение, съобщихамедици.Тяпостъпила в критичносъстояние в събота, следкатобиланамерена в домаси в безпомощносъстояние.Близките й занеслибутилкасъссинспирт и споделили с лекарите, чепредполагат, че е пилаотнего.

Споредзапознати, тябилаалкохоличка.Въпрекиусилиятанамедицитедаспасятживота й, женатапрестояла в отделениетосамооколо 24 часа и в неделяпочинала.Трупът е изпратен в Отделениетозасъдебнамедицина.Взета е кръв, коятощебъдеизпратеназаизследваневъвВоенно-морскаболницавъвВарна. Такащебъдедоказаносъссигурностдали 36-годишната жена е починалаототравяне с метиловалкохол.

НДТ – 12 януари 2009 г.

ВСИЧКИ ПУБЛИКАЦИИ ПРОЧЕТЕТЕ ТУК