НАГРАДИХА ОТЛИЧЕНИТЕ В КОНКУРС ЗА ЕСЕ

0
1535

Младежки център – Добрич и Фондация „Лумос“ – България вчера сутринта връчиха наградите от Втория областен конкурс за есе, който тази година бе на тема: „Защо семейството е важно за всяко дете?“.

Журито с председател поета Сашо Серафимов сподели, че е било изключително трудно да се отличат само петнадесетина творби в двете възрастови групи, тъй като са постъпили близо 80 есета от цялата област. Повечето автори много искрено и сполучливо са предали мислите и вълненията си за ролята на дома и семейството в живота на всяко дете. Различни истории – весели и тъжни, са представили гледната точка на съвременните ученици към основополагащи ценности.

Отличените получиха своите награди от поета Сашо Серафимов, поетесата Петранка Божкова, от ръководителя на екипа на добричкия офис на Фондация „Лумос“ Снежана Ванкова и от заместник-кмета на Община град Добрич д-р Емилия Баева. Поздравленията, усмивките, хубавите пожелания заредиха публиката с празнично настроение и с вяра в творческия потенциал на българските деца.