Марешки с много силна реч за бъдещето на ЕС и патриотизма 

0
1767

ВОЛЯ иска екшън план до евроизборите за повече доходи на хората

„2019-та ще е знакова за България и за цяла Европа. Ще стане ясно дали Европейският съюз, в който членуваме от 12 години,  ще се разпадне или ще продължи да съществува, но по коренно различен начин. Всички знаем защо се стигна дотук- слаби, зависими лидери, грешни политики, разрастване на луксозната чиновническа армия в Брюксел, диктат над държавите-членки, размиване на идентичността, заплаха за сигурността на европейските граждани. С една дума- нищо общо с това, за което са мечтали идеолозите -основатели на Обединена Европа“, това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на НС и лидер на ВОЛЯ Веселин Марешки при откриването на шестата парламентарна сесия след Коледната ваканция.

Марешки припомни, че откакто ВОЛЯ е в 44-ото НС той постоянно говори, че ЕС има нужда от радикална промяна, от преосмисляне на членството на България в него. Лидерът на ВОЛЯ каза още, че скоро т.нар. стари политически елити ще бъдат пометени, а индикациите за това отдавна идват от Италия, Австрия, а вече и от Германия, Великобритания и Франция. „Навсякъде е в подем истинската патриотична вълна, част от която е и ВОЛЯ. И категорично не приемам някой да нарича нашите партньорски партии националисти или популисти. Популист ли е Матео Салвини, който единствен в Европа прави реални неща, за да спре набезите на мигранти към бреговете на Италия?! Популистка ли е Марин льо Пен, която детронира президента Макрон по рейтинг и застана на страната на народа си в протестите срещу цените на горивата? Жълтите жилетки не са популизъм, а реалност. Те са не само протест, те са жълт картон за статуквото и то не само във Франция. Подобни процеси ще наблюдаваме из цяла Европа тази година, защото пробуждането на народите  вече е факт“, категоричен бе Марешки. Според него много български политици са започнали да повтарят посланията на ВОЛЯ, в което нямало нищо лошо, но избирателите едва ли ще повярват на този „катарзис“, след като години наред евро-депутатите на същите партии крепят статуквото в Брюксел.

„Няма нужда човек да притежава някакви специални качества, за да прозре, че в този Съюз така повече не може. Хората искат справедливост и сигурност, по-добър живот, силни лидери и силни нации, които са запазили достойнството си и правото да решават как да се развиват. Така че, не се учудвайте, ако в кампанията за евро-изборите хората не ви питат „ какво ни обещавате този път”, а защо досегашните евро-депутати мълчаха толкова години в Брюксел и чии интереси защитаваха там?!Диктатът на брюкселските чиновници и най-вече на техните кукловоди свършва!“, заяви Веселин Марешки. Той каза още, че ВОЛЯ няма да е пасивен зрител, а активни участници в преобразяването на Съюза. Защото в тези турболентни времена България получавала нов шанс, най-вероятно последен, да завоюва влияние и да защити по най-добрия начин българския народ и националния  интерес.

„Ние от ВОЛЯ ви призоваваме да направим екшън план за месеците до европейските избори, в който приоритетно да заложим повишаване на доходите на хората,  подкрепа за малкия и среден бизнес, спешни мерки за преодоляване на демографската криза чрез специални програми за младите образовани семейства, за истинска ефективна промяна на здравната система, както и не на последно място за подобряване на статута на българския учител“, призова останалите парламентарните партии Марешки. Той е категоричен че патриотизмът ще бъде новата идеология, най-здравата база за правенето на политика през тази и идните години. Но не меркантилният, който виждахме у нас напоследък, а действащият консервативен патриотизъм, за който ВОЛЯ постоянно говори.

„Време е нещата да се правят по правилния начин!Образование, здравеопазване, икономика, култура, сигурност- това са 5-те ключови условия, които, според ВОЛЯ, са изключително важни, за да оцелеем като държава и като народ в тези времена на големи промени. Трябва да се подготвим добре“, категоричен бе зам.-председателят на НС Марешки.