Криминален психолог анализира ревнивеца Митко и жестокото убийство на Юлиана

0
2347

Явно със сериозни патологични проблеми са в двете семейства – на жертвата, и на убиеца, но връзката му с тази жена се крепи на това, че тя изпълнява всяка негова прищявка. Най-характерното за такъв домашен насилник е, че той е добър манипулатор. Връзката между Юлиана и Митко Симеонов е връзка на жертва и насилник. Това коментира криминалният психолог и ректор на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев по повод жестокото убийство на 25-годишната Юлиана в Стара Загора от 65-годишния й съпруг.

“Обикновено насилникът убива жертвите си, когато тя реши да излезе от властта му – случаят е емблематичен, учебникарски”, добави старши комисар Стойчев пред Канал 3.

“Нейният бекграунд – на 15 г. тя де факто не е съзряла като личност, когато е заживяла с него. Има т. нар. “отровни семейства”, които правят така, че децата им да не могат да се развиват нормално като личности и да им липсват адаптивни способности. При нея най-вероятно се е формирала и нагласата да бъде жертва – в тази общност има сериозен проблем, там по принцип се женят много рано и това се приема като даденост”, каза още психологът.

Ревнивият Митко убил младата си съпруга Юлияна заради скандално съобщение, което пратила на Николай!

“Жертвата Юлиана най-вероятно е сключила брак с 40 г. по-възрастен мъж от нея, вероятно е търсила сигурност и закрила от бащата, който й е липсвал. По принцип в тази общност – циганската, както я наричат и ромска, един от съществените елементи за идентификация, е, че не знаят какви са в момента. Те се идентифицират като български цигани, не като роми”, посочи още ст. комисар Стойчев.

“За да се реши 40 г. по-голям мъж да вземе момиче от малцинствен произход, което да доминира, сто процента може да се предположи, че той е упражнявал домашно насилие. Връзката с тази жена в крайна сметка е решаване на нарцистични проблеми – той има криза в ранната си възраст, формирал се е като насилник, заради модел от детството си”, анализира още той.