Филмът „Недосегаемите“ оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, отбелязвайки изненадващ триумф и слагайки край на триседмичната доминация на „Аквамен„, съобщават световните информационни агенции.

През дебютния си уикенд на екран продукцията с елементи на драма и комедия, режисирана от Нийл Бъргър и с участието на КевинХартБрайън Кранстън и Никол Кидман, е реализирала 19,5 милиона долара – двойно повече от очакваното.

Триумфът на „Недосегаемите“ в бокс-офиса идва в момент, в който около КевинХарт се вдига медиен шум. Комикът беше обявен за водещ на церемонията за наградите Оскар, но впоследствие се отказа, след като в социалните мрежи се появиха критики по негов адрес заради хомофобски изказвания в миналото. По-късно Харт заяви, че не изключва възможността да се завърне като домакин на шоуто.

Още по-интересното около „Недосегаемите“ е, че филмът измина труден път към големия екран. Базиран върху едноименната френска продукция от 2011 г., „Недосегаемите“ беше показан премиерно на кинофестивала в Торонто през 2017 г. Разпространител на филма беше компания „Уайнстийн„. Излизането му обаче се отложи, след като продуцентът ХарвиУайнстийн беше обвинен в сексуални посегателства от редица жени.

Впоследствие компаниите Ес Ти Екс и „Лантърнкепитъл“ придобиха правата за филма и съвместно с режисьора Нийл Бъргър го преработиха, за да стигне до по-широка публика.

Първоначално „Недосегаемите“ беше окачествен като неподходящ за лица под 17-годишна възраст без придружител. Сега филмът излиза на екран с ограничение за деца до 13-годишна възраст.

И докато критиците и публиката не са единодушни в мнението си за „Недосегаемите„, същинският победител през уикенда се оказа Никол Кидман. Австралийската звезда е в актьорския състав както на класирания на първо място филм, така и в отстъпилия на втора позиция „Аквамен„.

След три седмици на върха супергеройската продукция зае второто място с постъпления от уикенда в размер на 17,3 милиона долара. Въпреки това създателите на филма имат повод да празнуват – през уикенда „Аквамен“ премина границата от един милиард долара в международния бокс-офис.

Аквамен“ става първият филм за персонаж от вселената на „Ди Си комикс“ с подобно постижение от години, след като през 2012 г. „Черният рицар: Възраждане“ премина границата от един милиард долара.

Трето място в класацията заема филмът „Пътят към дома“ („A Dog’sWay Home“) с 11,3 милиона долара.

На четвърта и пета позиция в бокс-офиса на Северна Америка са анимацията „Спайдърмен: В Спайди-вселената“ и трилърът „ЕscapeRoom: Играй или умри„. Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 9 милиона долара и 8,9 милиона долара.

 

Коментирай